RemoteApp client

Get help with troubleshooting issues
Post Reply
Barton
Posts: 30
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:42 pm

RemoteApp client

Post by Barton » Wed Jun 15, 2016 7:56 am

Hallo!
In 2012 server user profiles are located on a separate disk. In different versions of the TSPLuS remoteapp that worked, then no. Please tell me what ports need to be open to working RemoteApp client

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1621
Joined: Wed Sep 05, 2012 6:38 am

Re: RemoteApp client

Post by admin » Wed Jun 15, 2016 2:03 pm

Hello,

If you are opening a session from the web portal, you will need to open either the 80 or 443 TCP port, otherwise the 3389 port will suffice. If you cannot connect after an update of TSplus with the web portal, make sure you refreshed your web browser. Sometimes deleting the browser's cache with ctrl + F5 is necessary for this purpose.
Olivier
TSplus support team administrator
Image

Barton
Posts: 30
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:42 pm

Re: RemoteApp client

Post by Barton » Mon Dec 12, 2016 11:57 am

On the firewall redirect port 7443 to the server. All clients are operating normally, except remoteapp web browser.
Безымянный.png

User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1621
Joined: Wed Sep 05, 2012 6:38 am

Re: RemoteApp client

Post by admin » Mon Dec 12, 2016 4:57 pm

Hello,

Open a Windows explorer on your TSplus server, locate and edit with notepad the remoteapp2.js file in C:\Program Files (x86)\TSplus\Clients\www\software

Modify the following line with your connection port (default is 443) :

// Remote Desktop Server
var remoteapp2_server = '';
var remoteapp2_port = '7443';

Close current user session and try again, changes should be effective immediately, if not, restart web services in the web tile of the admin tool.
Olivier
TSplus support team administrator
Image

Barton
Posts: 30
Joined: Tue Feb 04, 2014 1:42 pm

Re: RemoteApp client

Post by Barton » Mon Dec 12, 2016 10:18 pm

Super, work! Thanks!

Post Reply